Tag Archives: panduan

Pembelajaran : Mengenali note muzik

Asas

Sebelum aku kongsikan benda-benda yang lagi complex, kita kena belajar dulu pasal one of the building blocks of music iaitu notes. Yang ni memang agak membosankan, macam belajar ABC. Tapi kalau tak kenal huruf, macam mana nak membaca kan, kan, ek, ek? Ini adalah asas & aku sure sangat ramai yang malas nak belajar benda ni. Tapi tolong belajar! Ini sangat-sangat penting!

Continue reading

Advertisements

Panduan untuk membeli gitar

 

Sebagai panduan dan rujukan semua, kat sini aku akan kongsi sikit tips yang perlu korang buat sebelum nak beli gitar. Tips ni tak la 100% boleh diguna-pakai, lebih-lebih lagi pada yang dah kategori otai. Tapi mungkin dapat la membantu sikit kepada yang beginner. Semoga perkongsian ni dapat bagi manfaat pada korang sebelum beli gitar.

1

Continue reading